MENU

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Με δεδομένο ότι όλοι οι σταθεροί υπολογιστές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά και το μεγάλο πλεονέκτημα ότι αν κάτι χαλάσει, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε εύκολα και κυρίως φθηνά, η λύση της αναβάθμισης, είναι πάντα μια καλή λύση που έχει στόχο να κρατάει το παλιό μας μηχάνημα δυνατό, εξοικονομίντας μας χρήματα εφόσον αλλάζουμε μόνο κάποια τμήματα του υπολογιστή, ενώ συνεχίζουμε να αξιοποιούμε όλα τα υπόλοιπα.

Κύρια Μνήμη ή μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM)

Ολα τα συστήματα, ειδικά όταν παλιώσουν, έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Κολλάνε. Το φαινόμενο δηλαδή να δίνουμε μια εντολή και να περιμένουμε μεγάλο χρόνο για να εκτελεστεί. Αυτό είναι καθαρά πρόβλημα μνήμης, και σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσουμε κάποια GB ακόμα, αν θέλουμε να ανακτήσει το σύστημα μας την αρχική του ταχύτητα.

Αυτό συμβαίνει είτε γιατί χρησιμοποιούμε νεώτερο λειτουργικό από εκείνο με το οποίο αγοράσαμε τον υπολογιστή μας ή γιατί χρησιμοποιούμε κάποιες νεώτερες εφαρμογές οι οποίες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αν το σύστημά μας χρησιμοποιεί μνήμες τεχνολογίας DDR 2 και πάνω, τότε αξίζει η επένδυση, αν όχι, η μοναδική λύση είναι η ανακύκλωση, χωρίς συζήτηση!

Αντικατάσταση επεξεργαστή CPU

Μια κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την ταχύτητα επεξεργασίας, είναι η αντικατάσταση της CPU με μια πιο γρήγορη. Η ισχύς του επεξεργαστή εξαρτάται από την ταχύτητα του, δηλαδή από τους κύκλους που μπορεί να ολοκληρώσει, μέσα στη μονάδα του χρόνου. Η μονάδα μέτρησης είναι τα GHz.

Αντικατάσταση κάρτας γραφικών (GPU)

Η αλλαγή της GPU δεν γίνεται αν ο υπολογιστής είναι παλιός, το αντίθετο μάλιστα, τις περισσότερες φορές γίνεται σε καινούργια μηχανήματα, γιατί οι εταιρείες ανάπτυξης Video Games, εξελίσσουν τα γραφικά τους με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα σχετικά πρόσφατες και δυνατές κάρτες, να μην μπορούν να παίξουν νέα παιχνίδια στα οποία είναι ανάγκη να αποδίδονται πολλά καρέ ανά δευτερόλεπτο, προς χάριν της ομαλής μετάβασης από σκηνή σε σκηνή, καθώς και τρισδιάστατα επιταχυνόμενα γραφικά.

Αναβάθμιση τροφοδοτικού

Το τροφοδοτικό όσο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι δε χρειάζεται αναβάθμιση, αφού το σύστημα λειτουργεί, παρ όλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις η αναβάθμιση του κρίνεται αναγκαία ίσως περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου part, επάνω στον Η/Υ μας.

Η αγορά ενός υπολογιστή ‘έτοιμου’ από κάποιο πολυκατάστημα υπολογιστών ή ηλεκτρονικών ειδών, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι όλα βρίσκονται στο όριο, προκειμένου να νικηθεί ο ανταγωνισμός. Αυτά τα καταστήματα προβάλουν χαρακτηριστικά που είναι πολύ γνωστά στον κόσμο, όπως πχ τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, ή τη RAM, και καθόλου άλλα τμήματα του υπολογιστή, όπως το τροφοδοτικό, το ίδιο το κουτί, ή τα drive.

Αλλαγή κουτιού υπολογιστή

Η αναγκαστική αλλαγή του κουτιού του υπολογιστή, σίγουρα είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια και γίνεται μόνο αν έχουν αχρηστευτεί οι εξωτερικές θύρες USB ή οι υποδοχές παραλαβής του ήχου, και στην περίπτωση που αυτές οι συσκευές μας είναι απαραίτητες. Επίσης στην περίπτωση που το αρχικό κουτί είχε μικρό μέγεθος και δεν χωράει περισσότερους δίσκους ή προσθήκες εξωτερικών drives. Τέλος η αλλαγή της μητρικής με μια μεγαλύτερη που δεν χωράει στο παλιό κουτί, είναι λόγος αντικατάστασης, αλλά εκεί μιλάμε πια για ριζική αναβάθμιση και όχι για ένα απλό και περιορισμένο upgrade.

Αναβάθμιση Η/Υ με αντικατάσταση μητρικής πλακέτας

Αν είχαμε επιλέξει ένα καλό κουτί, ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό, ένα σωστό driver και ο HDD μας δεν έχει δουλέψει πολύ, τότε γιατί όχι! Γιατί να μην κρατήσουμε όλα αυτά τα κομμάτια και να προχωρήσουμε μόνο στην αντικατάσταση μητρικής, επεξεργαστή και μνήμης; Πρακτικά έχουμε και πάλι έναν σύγχρονο υπολογιστή, κάνοντας τη μισή δαπάνη.

Αναβάθμιση – αλλαγή δίσκου HDD ή SSD

Η εποχή των κλασικών μηχανικών μαγνητικών δίσκων κινητών μερών, σειριακής προσπέλασης HDD, φαίνεται πως σιγά σιγά περνάει και στη θέση της έρχεται η εποχή των solid state ή SSD δίσκων, σταθερών μερών, μη μηχανικών και τυχαίας προσπέλασης. Το μόνο μηχανικό part του υπολογιστή, φαίνεται πως αντικαθίσταται και αυτό, με κάποιο απολύτως ηλεκτρονικό, αφού τα πλεονεκτήματά του είναι απείρως περισσότερα και οι επιδόσεις του αστρονομικές σε σχέση με ό,τι μέχρι τώρα ξέραμε!!!

Έπικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Κάντε κλικ εδώ.